Theater aan Twater 2020: corona update

Theater aan Twater 2020: corona update

16/04/2020

Beste vrienden van Theater aan Twater

Zoals jullie weten was de 15de editie van Theater aan Twater in volle voorbereiding en had die alles om een spectaculaire verjaardagseditie te worden. Maar, de wereld is niet meer zoals we hem tot voor kort kenden. Ons sociale leven ligt volledig stil en we moeten in ons kot blijven.

Veel van onze collega-organisatoren, of dat nu beroeps of vrijwilligers zijn, kregen de jongste dagen al zware klappen te verwerken. Ook wij wisten al een tijdje dat het eerder geplande weekend van 20 en 21 juni niet langer houdbaar was door de corona-maatregelen. We hopen dat er misschien later na de door de overheid opgelegde deadlines toch nog iets van beleving mogelijk zal zijn in ons mooie Boom, maar we beseffen ook dat de vraag over een festival al dan niet organiseren in vele mensenlevens echt wel een fait divers is geworden.

Toch blijven we ter beschikking en werken we achter de schermen nog steeds door aan jullie geliefde straattheaterfestival zodat we jullie hopelijk toch nog een 15de editie zouden kunnen geven. We zijn in overleg met de overheid en onze reeds zwaar getroffen partners en artiesten bijvoorbeeld volop aan het bekijken of we Theater aan Twater bijvoorbeeld nog kunnen verzetten naar een nieuwe datum, na 31 augustus.

Ongeacht welke beslissing we ook zouden nemen, ieders gezondheid komt hierbij op de eerste plaats. We volgen immers het advies van de virologen en de overheid nauwgezet op tot de dag dat er misschien weer wat sociaal leven mogelijk is.

We hopen volgende week dinsdag wel al meer duidelijkheid te kunnen geven over onze plannen in 2020.

Ondertussen: Blijf in je kot en stay safe!

En we zien elkaar terug in een andere wereld. Dat is niet noodzakelijk een slechtere wereld gezien de solidariteit en de warmte die er nu in onze maatschappij omgaat. Laat ons dat alvast meenemen uit deze crisis.

De kaaimannen