Praktische tips

Onze arena

Het doek van de Theater aan Twater arena gaat open in:

Provinciaal Recreatiedomein De Schorre
Schommelei 1
2850 Boom

Je kan kiezen voor een dag- of een weekendticket, met of zonder mogelijk tot overnachten op Cirq City :

 • Zaterdag 21 mei 2022, van 12u tot 24u
 • Zondag 22 mei 2022, van 12u tot 22u

Er valt op beide dagen enorm veel te beleven en te doen met meer dan 70 acts uit de hele wereld, samen goed voor bijna 150 optredens. Daarnaast is er een immens kinderdorp voor kinderen van 3 tot 12 jaar (Schorremorrie).

Covid

Momenteel zitten we in code geel, waardoor er geen mondmasker en geen COVID-certificaat meer nodig zijn.

Door onze verhuis naar De Schorre, wordt Theater aan Twater georganiseerd op een bijzonder groot domein, waardoor er meer open ruimte is dan op De Kaai. We blijven de richtlijnen en de situatie echter steeds nauw opvolgen.

Mobiliteit & Parking

Er werd een uitgebreid mobiliteitsplan opgemaakt om het verkeer van en naar Theater aan Twater in goede banen te leiden en het handelscentrum bereikbaar te houden.

– Met de fiets :

Wie per fiets komt, kan zijn stalen ros kwijt in de GRATIS fietsenparking.

– Veerboot :

Er worden vanuit Klein-Willebroek GRATIS veerboten ingezet.

– Met de bus :

Theater aan Twater is goed te bereiken met de bus. De bussen stoppen in de Schommelei. Bereken je reisroute.

– Met de trein :

Het station van Boom ligt op +/- 15 min. wandelafstand. Bereken je reisroute.

– Met de auto :

Laat je wagen achter op de GRATIS parking DE KLAMP. Er is bewegwijzering voorzien tot aan de parking. Opgelet voor wie uit de richting van Terhagen komt: daar zijn momenteel werken aan de gang, er is een omleiding voorzien.

Opgelet voor wildparkeren

Het gemeentebestuur en de lokale politiezone hebben een nultolerantie voor wildparkeren aangekondigd. Vermijd dus een GAS-boete en parkeer je reglementair en/of neem de pendelbussen van de parkings. Voor het geld van een boete kun je beter iets extra’s drinken of eten.

Begrip voor "geen eigen drank"

  Om het festivalweekend georganiseerd te krijgen heeft de organiserende vzw een aanzienlijk budget nodig. Elke eurocent die de vzw ontvangt gaat terug naar het festival, en dus is elke eurocent steun er eentje dichter bij ons doel: het allerbeste straattheater. Eigen drank helpt ons dus niet vooruit en is om de hierboven vermelde redenen verboden. Aan de inkompoorten zal hierop op een klantvriendelijke manier toegekeken worden.

  EHBO

  Je vindt de uitgebreide EHBO-hulppost duidelijk aangeduid op het terrein, in het gebouw van De Pitte. Is er een snelle interventie ter plekke nodig, roep dan via de organisatie de mobiele post op

  Verloren kinderen

   Verloren kinderen kunnen gemeld worden aan het ronde Infopunt Theater aan Twater op het inkomplein op Barnums Bazaar, bij de infostand van de Gezinsbond of bij elke medewerker met een radio. Zodra gemeld verschijnt dit ook op de lichtkranten.

   Babyvoeding en luiers

    Wie een flesje of een potje babyvoeding wil opwarmen of zijn buggy bewaakt wil parkeren, kan dit aan Mama’s Place doen, vlakbij Schorremorrie.

    Wildplassen is voor zeikerds

    Wildplassen is niet tof en is voor zeikerds. Vraag je dus eens af of je het zelf zo leuk zou vinden dat iemand tegen je brievenbus of gevel plast. Er zijn voldoende gratis sanitaire voorzieningen zodat je geen GAS-boete riskeert. Een verwittigd man is een proper man.

    Cashless

     Wij werken dit jaar met een cashless systeem waarvoor we 1 euro per betaalkaart vragen. Je kan deze opladen aan onze kassa’s of met de QR-code. Wij garanderen na afloop van het festival via dezelfde QR-code een volledige refund, wat vrij uniek is.

     Wildplassen is voor zeikerds

      Wildplassen is niet tof en is voor zeikerds. Vraag je dus eens af of je het zelf zo leuk zou vinden dat iemand tegen je brievenbus of gevel plast. Er zijn voldoende gratis sanitaire voorzieningen zodat je geen GAS-boete riskeert. Een verwittigd man is een proper man.

      Goed nabuurschap

       Speciale aandacht gaat naar een goed nabuurschap. We zien onze buren graag en vice versa. Gelieve straks bij het verlaten van onze festivals dan ook hetzelfde respect voor onze buren op te brengen als wij doen.

       Duurzaam: en toch geen waarborg maar ...

       We zijn een duurzaam festival en hopen dat je ons hierbij helpt. Het is verplicht maar we doen het ook met plezier: we gebruiken enkel nog wisselbekers en PET-flesjes. We vragen GEEN waarborg maar hopen dan wel dat jullie hieraan meewerken. Wisselbekers wisselen jullie in aan de togen. Dat geldt ook voor de PET-flesjes die je ofwel leeg in onze leuke rode vuilnisbakken stopt of ook aanbiedt aan de togen. Voor kinderen die 10 bekers of PET-flesjes inzamelen hebben we nog een verrassing.

       Food corner

        Dankzij de medewerking van een aantal sterke festivalcateraars biedt Theater aan Twater dit jaar opnieuw een volwaardige food corner aan. Dat betekent dat je er vanaf 12u terecht kan voor lekker eten uit de hele wereld.

        Smile, you're on camera!

         Ook dit jaar zullen er weer fotografen en camera mensen rondlopen op Theater aan Twater om alles op de gevoelige plaat vast te leggen. Door onze Theater aan Twater arena te betreden, geef je automatisch toegang voor de registratie en het gebruik van het beeldmateriaal door De Kaaimannen, de organisatie achter Theater aan Twater, en haar partners, en accepteer je alle voorwaarden.

         Suggesties en/of vragen

          We staan open voor al jouw suggesties en vragen. Dat kan voor het festival via secretariaat@theateraantwater.be. Op het terrein zelf kan je de medewerkers aanspreken. Je herkent hen aan hun crew t-shirt en ze zijn “happy to help you”.

          Copyright © Theater aan Twater 2022
          VIND ONS OP
          webdesign & hosting BOLDER