Praktische tips

Onze arena

Het doek van de Theater aan Twater arena gaat open in:

 • Provinciaal Recreatiedomein De Schorre Schommelei 1 - 2850 Boom
 • Zaterdag 20 mei 2023, van 12u tot 24u
 • Zondag 21 mei 2023, van 12u tot 22u

Het terrein is rolstoeltoegankelijk.

Er valt op beide dagen enorm veel te beleven en te doen met meer dan 50 acts uit de hele wereld, samen goed voor bijna 150 optredens. Daarnaast is er een immens kinderdorp voor kinderen van 3 tot 12 jaar (Schorremorrie).

Honden & katten

Deze zijn toegelaten indien ze aan de leiband worden gehouden.

Mobiliteit & Parking

– Met de fiets :

Met de fiets: wie per fiets komt, kan zijn stalen ros kwijt in de GRATIS fietsenparking.

– Veerboot :

Er worden vanuit Klein-Willebroek GRATIS veerboten ingezet.

– Met de bus :

Theater aan Twater is goed te bereiken met de bus. De bussen stoppen in de Schommelei. Bereken je reisroute.

– Met de trein :

We leggen mini-shuttles in van het station van Boom naar De Schorre en terug Bereken je reisroute.

– Met de auto :

Laat je wagen achter op de GRATIS parking DE KLAMP. Er is bewegwijzering voorzien tot aan de parking

Opgelet voor wildparkeren

Het gemeentebestuur en de lokale politiezone hebben een nultolerantie voor wildparkeren aangekondigd. Vermijd dus een GAS-boete en parkeer je reglementair. Voor het geld van een boete kun je beter iets extra’s drinken of eten.

Begrip voor "geen eigen drank"

  Om het festivalweekend georganiseerd te krijgen heeft de organiserende vzw een aanzienlijk budget nodig. Elke eurocent die de vzw ontvangt gaat terug naar het festival, en dus is elke eurocent steun er eentje dichter bij ons doel: het allerbeste straattheater. Eigen drank helpt ons dus niet vooruit en is om de hierboven vermelde redenen verboden. Aan de inkompoorten zal hierop op een klantvriendelijke manier toegekeken worden.

  EHBO

  Je vindt de uitgebreide EHBO-hulppost duidelijk aangeduid op het terrein. Is er een snelle interventie ter plekke nodig, roep dan via de organisatie de mobiele post op

  Verloren kinderen

   Verloren kinderen kunnen gemeld worden aan het Infopunt Theater aan Twater of bij elke medewerker met een radio. Zodra gemeld verschijnt dit ook op de lichtkranten.

   Babyvoeding en luiers

    Wie een flesje of een potje babyvoeding wil opwarmen of zijn buggy onbewaakt wil parkeren, kan dit aan de Babycorner doen, vlakbij Schorremorrie.

    Cashless

     Wij werken dit jaar met een cashless systeem waarvoor we 1 euro per betaalkaart vragen. Je kan deze opladen aan onze kassa’s of met de QR-code. Wij garanderen na afloop van het festival via dezelfde QR-code een volledige refund, wat vrij uniek is. Let op: je kan je refund aanvragen tot uiterlijk 15 juni 2023.

     Wildplassen is voor zeikerds

     Wildplassen is niet tof en is voor zeikerds. Vraag je dus eens af of je het zelf zo leuk zou vinden dat iemand tegen je brievenbus of gevel plast. Er zijn voldoende gratis sanitaire voorzieningen zodat je geen GAS-boete riskeert. Een verwittigd man is een proper man.

     Puike peuken

     Zelfs voor peuken hebben we een puik plan: gebruik de aangepaste peukenzuilen.

     Goed nabuurschap

      Speciale aandacht gaat naar een goed nabuurschap. We zien onze buren graag en vice versa. Gelieve straks bij het verlaten van onze festivals dan ook hetzelfde respect voor onze buren op te brengen als wij doen.

      Duurzaam: bekers met waarborg

      We zijn een duurzaam festival en hopen dat je ons hierbij helpt. We gebruiken enkel nog wisselbekers en PET-flesjes met waarborg. Wisselbekers en PET-flesjes wisselen jullie in aan de togen waar de waarborg terug op je cashless kaart wordt gezet.

      Food corner

       Dankzij de medewerking van een aantal sterke festivalcateraars biedt Theater aan Twater dit jaar opnieuw een volwaardige food corner aan. Dat betekent dat je er vanaf 12u terecht kan voor lekker eten uit de hele wereld.

       Smile, you're on camera!

        Ook dit jaar zullen er weer fotografen en camera mensen rondlopen op Theater aan Twater om alles op de gevoelige plaat vast te leggen. Door onze Theater aan Twater arena te betreden, geef je automatisch toegang voor de registratie en het gebruik van het beeldmateriaal door De Kaaimannen, de organisatie achter Theater aan Twater, en haar partners, en accepteer je alle voorwaarden.

        Suggesties en/of vragen

         We staan open voor al jouw suggesties en vragen. Dat kan voor het festival via secretariaat@theateraantwater.be. Op het terrein zelf kan je de medewerkers aanspreken. Je herkent hen aan hun crew t-shirt en ze zijn “happy to help you”.

         Copyright © Theater aan Twater 2022
         VIND ONS OP
         webdesign & hosting BOLDER